Gulbrand Enger kommer hjem

enger fiolinhode

Lørdag 20. oktober klokka 16.00 skjer en stor begivenhet for alle musikk- og historieinteresserte!
Gulbrand Poulsen fra Enger i Ådal endte opp som kongelig instrumentmaker i København og var en av de dyktigste i sitt fag i Europa på midten av 1800-tallet.

Den danske instrumentmakeren Jens Stenz har skrevet en svært interessant artikkel om Gulbrand i høstens Heftet Ringerike, som lanseres 28. oktober. Helga før kommer han på besøk medbringende samtlige instrumenter han har etter både Gulbrand og hans sønner.

Jens vil få en gammel drøm oppfylt når nå Gulbrands instrumenter kommer "hjem" og vil lyde i Norge for aller første gang. Jens vil fortelle, åtte musikere vil spille, og folkedansgruppa vil framføre tidsriktig dans.

Inngangsbillett.
Sted: Norderhov kirke.

Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen gjør rede for vår håndtering av personopplysninger som samles inn for å utøve våre tjenester overfor medlemmer og andre vi jobber med. Behandlingsansvarlig i organisasjonen er styreleder om ikke oppgaver er delegert. Henvendelser for innsyn, retting eller sletting av personopplysninger kan gjøres til styreleder.

Medlemskap
Vi innhenter navn, adresse, telefonnummer, postadresse og epostadresse  fra våre medlemmer. Disse opplysningene er grunnlag for å rapportere på antall medlemmer. I tillegg trenger vi kontaktinformasjon på medlemmer for å kunne gi et tilstrekkelig tilbud og informasjon knyttet til medlemskapet. Når man melder seg inn i laget samtykker man til at vi bruker personopplysninger til, for eksempel medlemsblad, nyhetsbrev, invitasjon til arrangementer med mer. Ved avsluttet medlemskap slettes dine personopplysninger.

Epost og nyhetsbrev
Husk at alle virksomheter er sårbare for datatyveri. Du bør derfor ikke sende sensitivt innhold på e-post. Som medlem hos oss kan du melde deg på som mottaker av vårt nyhetsbrev. For at vi skal kunne sende deg nyhetsbrev må du registrere din e-post adresse hos oss. Denne lagres i en egen database, deles ikke men andre og epostadressen slettes når den ikke lengre er i bruk.

Bruk av besøksinformasjon
Nettstedet vårt bruker statistikk for å kartlegge besøkende og deres bruk. Statistikken inneholder ikke personopplysninger og du kan selv forhindre at informasjon blir lagret på datamaskinen din ved å endre innstillinger i nettleseren.

Påmelding kurs og arrangementer
I tilknytning til arrangementer samler vi inn informasjon, som navn og kontaktopplysninger, i tillegg til allergier og behov for tilretteleggelse. Disse personopplysningene blir ikke brukt til andre formål enn å administrere arrangementet. Personopplysningene vil slettes etter endt arrangement.

Hodne i historielaget

Ringerike historielag får besøk av folkeminneforsker Ørnulf Hodne på neste møte den 24. april.

jorgen moeJørgen Moe er sammen med Asbjørnsen best kjent for innsamling og utgivelse av norske eventyr. I dette foredraget vil Hodne fortelle om Moes arbeid med de gamle norske folkevisene, en viktig innsats som dessverre er lite kjent i dag.
Hodne vil først ta for seg Moes første famlende forsøk på å gi ut en norsk folkeviseutgave, deretter møtet hans med den rike balladetradisjonen i Telemark og rivaliseringa med Landstad om et nytt nasjonalverk med middelalderviser. Moe hadde lange innsamlingsreiser til Telemark og Hardanger i 1846 og til Telemark og Setesdal i 1847. Disse reisene la grunnlaget for hans rike oppskriftssamling og utgjorde forutsetningene for flere nyskapende vitenskapelige arbeider om folkevisene våre.
Likevel lyktes ikke Moe med å realisere planen om et nytt nasjonalt storverk med metrisk folkediktning slik han og Asbjørnsen gjorde med folkeeventyrene.
Siste del av foredraget vil ta for seg hva som var grunnen til det.

Medlemsmøte tirsdag 24.april 2018 begynner kl.19.00 og er i Ringerikes Museum, Norderhov.
Det blir kaffe og julekake. Alle er velkomne!

Program 2018 1.kvartal

program 2018 01